KATINKEL.NL

Laatst bijgewerkt op: 04-06-2009 22:08

 

 

 

Home
Wie zijn wij
Foto album
Links
Twan verhalen
Yenthe verhalen
De Twan reis
De Yenthe reis
Gasten boek
 
 
Procedure
Special need
 
China indrukken
Zhuhai
Zhongshan
 
Yenthe
Twan
Kinderliedjes

  
Zhongshan Kaart

Zhongshan City in Guangdong provincie neemt een centrale positie op de westelijke kant van de Pearl River Delta, de belangrijkste waterweg verbindt Guangzhou met Hong Kong en Macau. Momenteel zijn er 24 townships gecontroleerd door de Zhongshan regering die op haar beurt valt onder de bevoegdheid van de provincie Guangdong. Met een oppervlakte van 1800 vierkante kilometer, Zhongshan is de thuishaven voor 1409000 permanente inwoners en meer dan 800.000 overzeese Chinezen.

Zhongshan, oorspronkelijk genaamd Xiangshan in het oude China, werd omgedoopt ter ere van Sun Yat-sen, die werd geboren in het nabijgelegen Cuiheng in 1866. Sun Yat-sen wordt beschouwd als de vader van het moderne China  hij wijdde zich aan de omverwerping van de feodale Qing-dynastie en stichte een nieuwe democratische republiek in China.  

Zhongshan heeft een reeks van onderscheidingen, zoals de benoeming van de Nationale Schoonheid en National City Garden City van China.

Naast haar culturele erfgoed, biedt de stad ook een charmante natuurlijke omgeving, waaronder het sierlijk water townships ten zuiden van de Pearl River en prachtige uitzichten van de top tien Zhongshan.

Zhongshan City is een goede plek om te ontspannen.

 

 
Zhongshan is een stad van vele groene parken, brede boulevards en diverse monumenten.

 Opmerkelijke bezienswaardigheden:

  • Sunwen Road West (of Sunwen Xilu) in Zhongshan Historische binnenstad, een voetgangersgebied winkelcentrum bekleed met tientallen gerestaureerde gebouwen uit de koloniale periode in verdraghaven stijl. Een aantal van deze gebouwen zijn gebouwd in de jaren 1920. De zeven verhaal Fufeng Pagoda, gebouwd in 1608, die zichtbaar is vanuit alle delen van de stad, ligt op een heuvel in Zhongshan Park, aan het westelijke einde van Sunwen Road West onmiddellijk naar het noorden.  Een Sun Yat-sen Memorial paviljoen staat in de buurt van de pagode.
  • Sunwen Memorial Park, aan de zuidelijke einde van Xingzhong Road, is de plaats van het grootste bronzen beeld van Sun Yat-sen in de wereld.
 

Het Oostelijk deel van Zongshan City

 
 
 
Bestand:Zhongshan007.jpg
 
Fufeng pagoda in Zhongshan Park.